Bad Düben: bijeenkomst op 9 maart Bad Düben: bijeenkomst op 9 maart

Graag nodigt de werkgroep Bad-Düben u uit voor een avond op donderdag 9 maart 2017 a.s. om 20.00 uur in de Richtershof.
 
Allen die medereiziger naar Bad-Düben zijn geweest, of die gasten uit Bad-Düben als logés hebben gehad of gewoon als u zich betrokken weet bij de uitwisseling tussen de Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse  en de Lutherse gemeente Bad-Düben: wij nodigen u van harte uit voor deze avond.
 
De bedoeling van deze avond is terug te blikken en vooruit te kijken. Een toelichting: Een kleine groep gemeenteleden ging in 1982 voor de eerste keer op bezoek bij onze partnergemeente in Bad-Düben. Dat is nu in 2017 dus 35 jaar geleden.
In de eerste jaren, tot aan de val van de Berlijnse Muur in 1989, waren het elk jaar noodgedwongen eenzijdige bezoeken van een groepje gemeenteleden van Haaksbergen uit naar Bad-Düben. Een enkeling bracht, in het ‘geheim’ vanuit Bad-Düben een bezoek aan Haaksbergen. Na de val van de muur was de moeizame doorgang door de ‘muur’ letterlijk en figuurlijk voorbij, de muur was gevallen. Toen is de grootschaliger uitwisseling opgezet, het contact is gebleven, ja eerder nog intensiever geworden dan in de DDR-tijd.
Het ene jaar gingen we vanuit Haaksbergen met een bus vol gemeenteleden naar Bad-Düben, waar we hartelijk werden ontvangen. Het andere jaar kwam er een bus met gemeenteleden uit Bad-Düben naar Haaksbergen, hartelijk ontvangen bij alle gastgezinnen en met een feestelijke avond in de Richtershof. Velen van u, van ons hebben daar aan meegedaan!
 
Het jaar 2017 is het Lutherjaar. Het is aan ons de beurt om naar Bad-Düben te reizen, begin oktober. Dat willen we ook graag doen, zeker in dit Lutherjaar! Maar tegelijk willen we ook vooruit kijken en met u bespreken hoe we de contacten tussen de Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse en de Lutherse gemeente Bad-Düben in de jaren na 2017 verder blijven vormgeven en onderhouden.
 
De avond heeft daarmee een tweeledig doel. Ten eerste terugblikken op 35 jaar contacten met Bad-Düben, en ten tweede vooruit blikken vanuit de vraag: na de reis in 2017, hoe geven we de contacten met Bad-Düben dan verder vorm?
 
Wij nodigen u uit om bij deze avond aanwezig te zijn en samen met de werkgroep Bad-Düben terug- en vooruit te blikken. Breng vooral uw tastbare herinneringen (foto-albums, dia’s) mee.
 
De werkgroep Bad-Düben,
Hetty Bril,
Akkie Hamoen,
Mannie Molderink,
Alp Buitelaar


 

terug