Kunt u niet naar de kerk komen? Kunt u niet naar de kerk komen?

Kunt u niet naar de kerk komen? Over kerktelefoon, audioserver, ophaaldienst etc.

Wanneer u om wat voor reden dan ook niet of slecht naar de kerk kunt komen, zijn er enkele mogelijkheden beschikbaar om toch op de een of andere manier aan de eredienst deel te nemen.

Heeft u een kerkdienst in de Protestantse kerk, aan de Jhr. Von Heijdenstraat te Haaksbergen gemist of wilt u hem nog eens beluisteren? Dan bestaat de mogelijkheid om de kerkdienst alsnog of opnieuw te beluisteren via de kerktelefoon.

Luisteren naar de dienst via internet

Wanneer u gebruik maakt van een pc, tablet of ander apparaat met browser, dan kunt u  diensten beluisteren via www.kerkomroep.nl. Vul de plaatsnaam Haaksbergen in, in het invulveld aan de rechterzijkant (onder het vakje ‘Plaatsnaam’); druk dan op de knop ‘Enter’ op uw toetsenbord en klik in het volgende scherm dan op ‘Haaksbergen Protestantse kerk te Haaksbergen’. Vervolgens verschijnt onderstaand beeld op uw computerscherm:

Klik vervolgens op “Protestantse kerk te Haaksbergen”. Het volgende scherm verschijnt:

Live meeluisteren met de dienst

Wanneer u direct mee wilt luisteren met de dienst klikt u op de foto van de kerk in de linkerbovenhoek van de webpagina op uw scherm. U luistert dan live mee met de dienst van deze zondag.

Diensten van de afgelopen tijd beluisteren

Onderaan het scherm treft u een lijst aan met de diensten van de afgelopen tijd. U kunt deze diensten beluisteren door met de muis te klikken op het witte driehoekje op de regel van de dienst van uw keuze in de kolom ‘Audio Afspelen’.

Orde van de eredienst

Op de website wordt tevens de Orde van de eredienst weergegeven. Om deze zichtbaar te krijgen klikt u hier. Dan verschijnt een keuzelijst met orden van de eredienst. Hieruit kunt u de gewenste orde van de eredienst kiezen.

Geen computer? Luisteren naar de dienst met een speciale ontvanger.
Wanneer u niet beschikt over een computer of tablet is het toch mogelijk om de dienst thuis te beluisteren.
Hiervoor zijn er Lukas ontvangers. Deze zien er als volgt uit:

De kerk stelt Lukas ontvangers beschikbaar voor mensen die op deze wijze de dienst willen volgen.
Wanneer u hiervoor belangstelling heeft, kunt u contact opnemen met Gerrie Verbeek op het kerkelijk bureau, telefoonnummer 053-5741725. Dan wordt er een kastje bij u thuis geïnstalleerd, zodat het meeluisteren mogelijk wordt gemaakt. De ontvanger wordt bij voorkeur aangesloten op een internetverbinding. Mocht u dit niet hebben, ook een analoge (een ‘gewone’) telefoonlijn volstaat.

Wordt de kerktelefoon nog gebruikt?

Ja zeker, uit de statistieken blijkt dat ruim 30% van de luisteraars de dienst ‘live’ meeluistert. De overige 70% beluistert de dienst achteraf.

Ophaaldienst.
Wie gebruik wil maken van de mogelijkheid om per auto naar de kerk te worden gebracht, ook van Buurse naar Haaksbergen, kan contact opnemen met het kerkelijk bureau, tel 0535741725.

Kerkdienst gemist?
Heeft u een kerkdienst in de Protestantse kerk van Haaksbergen gemist of wilt u hem nog eens beluisteren, klik dan hier. Hoe u verder kunt navigeren op deze pagina ziet hier vlak boven staan. De Orde van Dienst van de betreffende kerkdienst (voor zover die in druk beschikbaar is) kunt u bereiken op de download pagina's (klik hier voor Haaksbergen ).

Orden van Dienst (liturgie)
De orde van dienst gebruikt in de Protestantse kerk in Haaksbergen is vaak gedrukt. Wanneer dat het geval is, kunt u hem downloaden vanaf hier .