Kunt u niet naar de kerk komen? Kunt u niet naar de kerk komen?

Kunt u niet naar de kerk komen? Over kerktelefoon, audioserver, ophaaldienst etc.

Wanneer u om wat voor reden dan ook niet of slecht naar de kerk kunt komen, zijn er enkele mogelijkheden beschikbaar om toch op de een of andere manier aan de eredienst deel te nemen.

Heeft u een kerkdienst in de Protestantse kerk, aan de Jhr. Von Heijdenstraat te Haaksbergen gemist of wilt u hem nog eens beluisteren? Dan bestaat de mogelijkheid om de kerkdienst alsnog of opnieuw te beluisteren via de kerktelefoon.

Luisteren naar de dienst via internet

Wanneer u gebruik maakt van een pc, tablet of ander apparaat met browser, dan kunt u  diensten beluisteren via www.kerkomroep.nl. Ga met uw internetbrowser naar deze website. Dan komt het onderstaande scherm op. Vul de plaatsnaam Haaksbergen in, in het invulveld waabij staat "Vind uw kerk"; druk vervolgens op de knop ‘Zoeken’ .

Klik vervolgens op “Protestantse kerk te Haaksbergen”. Het volgende scherm verschijnt en als u op dat scherm naar beneden bladert ziet u een tekst als volgt:

Live meeluisteren met de dienst

Wanneer u direct mee wilt luisteren met de dienst klikt u op het woord "luisteren". U luistert dan live mee met de dienst van deze zondag of u luistert naar een opname.

Diensten van de afgelopen tijd beluisteren

Het scherm toont een lijst aan met de diensten van de afgelopen tijd. U kunt deze diensten beluisteren door op de tekst "luisteren" te klikken. U kunt ook een audiobestand downloaden door op de tekst "opslaan" te klikken.
De opslagcapaciteit van de website is niet onbegrensd. Daarom worden na verloop van tijd de oudste opnamen gewist.

Orde van de eredienst

Op de website wordt tevens de Orde van de eredienst weergegeven. Om deze zichtbaar te krijgen klikt u hier. Dan verschijnt een keuzelijst met de beschikbare orden van de eredienst. Hieruit kunt u de gewenste orde kiezen. Na verloop van tijd worden de oudsten verwijderd.

Geen computer? Luisteren naar de dienst met een speciale ontvanger.
Wanneer u niet beschikt over een computer of tablet is het toch mogelijk om de dienst thuis te beluisteren.
Hiervoor zijn er Lukas ontvangers. Deze zien er als volgt uit:

De kerk stelt Lukas ontvangers beschikbaar voor mensen die op deze wijze de dienst willen volgen.
Wanneer u hiervoor belangstelling heeft, kunt u contact opnemen met Gerrie Verbeek op het kerkelijk bureau, telefoonnummer 053-5741725. Dan wordt er een kastje bij u thuis geïnstalleerd, zodat het meeluisteren mogelijk wordt gemaakt. De ontvanger wordt bij voorkeur aangesloten op een internetverbinding. Mocht u dit niet hebben, ook een analoge (een ‘gewone’) telefoonlijn volstaat.

Wordt de kerktelefoon nog gebruikt?

Ja zeker, uit de statistieken blijkt dat ruim 30% van de luisteraars de dienst ‘live’ meeluistert. De overige 70% beluistert de dienst achteraf.

Ophaaldienst.
Wie gebruik wil maken van de mogelijkheid om per auto naar de kerk te worden gebracht, ook van Buurse naar Haaksbergen, kan contact opnemen met het kerkelijk bureau, tel 0535741725.