Fotoalbums

U krijgt per fotoalbum eerst een overzicht te zien. Wanneer u klikt op een foto, krijgt u een vergrote versie te zien en kunt u door het album bladeren.

Reis naar Bad Düben

De reis vond plaats van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober 2017 per touringcar.
 
Het was een bijzondere reis
Waarom ? Dit jaar, 2017, is het Lutherjaar. Het is namelijk 500 jaar geleden, dat Luther zijn 90 stellingen ophing aan de deur van de slotkapel in Wittenberg. Daarmee ontketende hij een revolutie in de katholieke kerk, die uitliep op een afscheiding van de katholieke kerk en de vorming van Lutherse kerk.

Er is nog een belangrijke reden, dat het een bijzondere reis was. In 2017 is het 35 jaar geleden, dat een groep gemeenteleden uit Haaksbergen voor het eerst een bezoek bracht aan de kerkelijke gemeente in Bad-Düben, dat toen nog midden in het communistische Oost-Duitsland, de DDR, gelegen was. Een bijzondere ervaring. Tot aan de val van de muur gingen jaarlijks kleine groepjes uit Haaksbergen in Bad-Düben op bezoek.
Na de val van de muur, sinds 1989, kwam de uitwisseling ook op gang vanuit Bad-Düben naar Haaksbergen. Sindsdien komt er al vele jaren het ene jaar ‘een bus vol’ uit Bad-Düben naar ons toe, en het andere jaar gaan wij ‘met een bus vol’ naar Bad-Düben.
 
Dit jaar was het de beurt van Haaksbergen om naar Bad-Düben te gaan. Het was daarmee de laatste keer dat de uitwisseling op deze grote schaal plaatsvond, ‘met een bus vol’.

Een foto impressie ziet u in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Kerkennacht 2017

Op 23 juni vond te Haaksbergen de tweejaarlijkse actie Kerkennacht plaats, een actie in samenwerking met de St. Franciscus van Assisië parochie. Het programma bestond uit een aantal onderdelen, op verschillende locaties.
1. Katarina van Bora, de vrouw van Luther vertelt haar verhaal.
2. Een Pannenkoekenfestijn, waarvan de opbrengst (ca €250) ten goede komt van het project in Rustenburgh, Zuid-Afrika.
3. Een aanbod van versnaperingen door Syrische gemeenteleden.
4. Een presentatie door Syrische gemeenteleden over hun geboorteland, met aansluitend verdere informatie over hoe het hun in ons land vergaat.
5. Een rondleiding door de Pancratiuskerk.
6. Een muziekconcours voor jonge musici uit Haaksbergen en omgeving, Helaas slechts drie optredens.
7. Een creatieve activiteit, waarbij wenskaarten worden gemaakt voor gevangenen,  zieken, of anderszins mensen die dat nodig hebben.
8. Een optreden van het Pablokoor.
9. Ter afsluiting een oecumenische vesper.
10. Een nazit.
Dit album laat van alle onderdelen een aantal foto's zien.

Bekijk alle foto's
 
Lutherreis

Het verslag van de Lutherreis staat hier.
In dit album treft u de bijbehorende reeks foto's aan.

Bekijk alle foto's
 
Liturgische bloemschikkingen lijdenstijd 2017

Album van de liturgische bloemschikkingen in de lijdenstijd 2017.

Zoals meestal in de belangrijke cycli van het kerkelijke jaar stonden er ook op alle zondagen in de lijdenstijd en bij alle diensten in de Goede Week liturgische bloemschikkingen in de kerk. Het thema van de schikkingen was dit jaar “Sta in je kracht”. Bij elk van de schikkingen behoorde een kort bezinningswoord:

Zondag 5 maart:
Sta in je kracht.
Jezus laat zich niet verleiden
door de glans en schittering
die hem getoond worden.
Sterker dan alle machten
is de kracht van Gods liefde.
Sta in die kracht.

Zondag 12 maart:
Sta in je kracht
met regels ten leven en hemels licht
dat er zomaar soms even kan zijn.
Herinnering die blijft en vreugde geeft.
Sta in die kracht

Zondag 19 maart:
Sta in je kracht.
Neem van het levende water
dat geboden wordt.
Levenskracht, gegeven uit liefde
die opricht
om te staan in je kracht
 
Zondag 26 maart:
Sta in je kracht.
Laat je aanraken door Jezus’ liefde
die vooroordelen afbreekt.
Zie met de ogen van het hart.
Dat geeft kracht.
 
Zondag 2 april:
Sta in je kracht.
Zie, hoe wat dor is tot leven komt
wat dood lijkt.
Sta op.
Gods levensgeest
blaast kracht in.
 
Zondag 9 april - Palmpasen:
Sta in je kracht.
Jezus rijdt Jeruzalem binnen.
Niet hoog te paard, maar op een ezel.
Nederig, barmhartig, liefdevol.
Dat zijn de koninklijke krachten.
Gods kracht

Zaterdag 15 april - paaswake en zondag 16 april - pasen
Gods kracht breekt door het donker van de dood heen.
Licht raakt ons aan.
Kom, sta op, deel het leven, deel vertrouwen.
God van licht en leven.
In Jezus is de dood overwonnen.
In die kracht mogen wij staan.

 

Bekijk alle foto's
 
Palmpasenstokken maken

De jeugd kon op 7 april palmpasenstokken maken. Het was een interkerkelijke bijeenkomst van de protestantse gemeente, de katholieke parochie en de Joshua gemeente. Dit album toont een sfeerimpressie.

Bekijk alle foto's
 
Kaarsen maken

Op 6 april was er een creatieve workshop "kaarsen maken". Ziehier een aantal sfeerfoto's.

Bekijk alle foto's
 
Jeugdreis naar Westerbork

Op 18 oktober bezochten we kamp Westerbork, vooral bekend als doorgangskamp voor Joodse, Roma en Sinti gevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Akelig, hè! Maar wel goed om bij stil te staan….
Na het bezoek aan Kamp Westerbork zijn we gaan we picknicken op de hei in Dwingeloo om bij te  komen van alles wat we gezien en gehoord hebben.
Hierbij een aantal foto's.

Bekijk alle foto's
 
Fusiezondagalbum

Nieuw gevormde Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse:
Fusiezondag
 
Nadat op woensdagavond 31 augustus de notariële akte onder toezicht van de notaris werd getekend door praeses en scribae van de kerkenraden, kerkrentmeesters en diaconieën van beide gemeenten zijn met ingang van 1 september beide gemeenten opgegaan in de Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse.
Hoewel er al een tijdje gezamenlijke diensten waren, was op 4 september de eerste dienst van de nieuw gevormde gemeente. Het was nu niet meer een "gezamenlijke dienst van twee gemeenten", maar een dienst van één gemeente, de nieuwe gemeente. Daain werd ook afscheid genomen van vertrekkende ambtsdragers en werden nieuw benoemde bevestigd.
In dit album vindt u een aantal foto's van deze feestelijke dienst.

Bekijk alle foto's
 
Creatieve werkmorgen , werkgroep Kerk in actie

"We gebruiken een pompoen om vorm te geven aan een origineel bloemstuk. Zelf meebrengen: een mesje, herfstblad, eikenblad, dennenappels, hulst, klimop, bijvoorbeeld pagisandra en/of hypericum, bessen en andere herfstdingen uit de tuin."
Dat waren de algemene handvatten voor de deelnemers. En zie in dit album wat er van is geworden.
De opbrengst is voor het project van ‘Kerk in Actie’: ‘Geen kinderarbeid in de textielindustrie in India’.

 

Bekijk alle foto's
 
Afronding fusie Hervormde Gemeente en Gereformeerde Kerk

Nieuw gevormde Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse:
Vesper en tekenen notariële akte op woensdagavond 31 augustus 2016.
 
In verband met de vereniging van de Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse en de Gereformeerde kerk te Haaksbergen met ingang van 1 september 2016 tot de Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse werd op woensdagavond 31 augustus de notariële akte getekend door praeses en scribae van de kerkenraden, kerkrentmeesters en diaconieën van beide gemeenten. Na het tekenen op woensdagavond 31 augustus zijn met ingang van 1 september beide gemeenten opgegaan in de Protestantse gemeente te Haaksbergen-Buurse.

De ondertekening van de akte van fusie vond plaats met enig ceremonieel: Vooraf werd om 19.00 uur in de Protestantse kerk aan de Jhr. von Heijdenstraat een vesper gehouden waarin aandacht werd geschonken aan het samengaan.

Na de vesper was er om 19.30 uur ontvangst in de Richtershof en na de koffie presenteerde de heer D. van Oosten een korte terugblik op het Samen op Weg proces in de afgelopen jaren. Omstreeks 20.15 uur kreeg de notaris het woord en werden de  handtekeningen gezet. Met een hapje en een drankje werd deze bijzondere avond in de geschiedenis van beide kerkelijke gemeenten afgesloten.
Een aantal foto's van deze belangrijke gebeurtenis vindt u in dit album.
 

Bekijk alle foto's
 
Pannenkoeken bakken voor Rustenburgh

Op 24 juni werden door de jeugd pannenkoeken gebakken. De opbrengst was bestemd voor het hospice Rustenburgh, in Zuid-Afrika vlakbij Johannesburg,
Vanuit het jeugdwerk zijn al vaker acties voor dit hospice geweest. Kijkt u hier voor meer informatie.

Bekijk alle foto's
 
BruggetjeTussenBegraafplaatsen

Doorgang Hervormde begraafplaats met het Waarveld, in gebruik genomen.
Zie de foto's van dit album.

Door als eerste van de veertigtal genodigden, het bruggetje te betreden, heeft onder luid applaus burgemeester Gerrit Jan  Kok, j.l. vrijdag de doorgang van de Hervormde begraafplaats met het Waarveld te Haaksbergen in gebruik genomen.
 
Men was erg enthousiast over het feit, dat de bezoekers van de begraafplaatsen, nu beide rustplaatsen, met elkaar verbonden, kunnen bezoeken zonder om te lopen.
 
Na de officiële in gebruikneming, was er in de Richtershof een informeel samenzijn, met een prachtige taart met foto van de brug, gemaakt en gesponsord door bakkerij Spikker.
 
De burgemeester was enthousiast over het realiseren van de al jaren gekoesterde wens, om de doorgang te bewerkstelligen.
 
Met een kort woord van dank, door de voorzitter van de stichting Hervormde begraafplaats, voor de inzet van velen die hebben bijgedragen dit project voor elkaar te krijgen, werd de middag afgesloten, waarbij ook de grote groep vrijwilligers van het onderhoud van de begraafplaats, extra werden genoemd.
 
Al met al een goede afsluiting van een voor Haaksbergen goede zaak.
 

Bekijk alle foto's
 
PassieBach

Honhof concert van 20 maart 2016
Een aantal opnamen van het goed ontvangen concert "De Passie van Bach".

Bekijk alle foto's
 
Uitje Jeugdwerk naar de Heilige Land Stichting

Jeugdwerk: Jaarlijkse uitje.
"Ooit meegemaakt hoe bedoeïenen leven? Hoe ging het er eigenlijk aan toe in een Romeinse straat? Hoe zag een Arabisch dorp eruit in de tijd van Jezus? Op 20 oktober aanstaande (in de herfstvakantie) bij Museumpark Orientalis, de Heilig Land Stichting in Nijmegen."
Zo werd het uitje aangekondigd. Het album toont beelden van het bezoek.

 

Bekijk alle foto's
 
Kerkdienst met vier organisten, op 25 oktober 2015

Kerkdienst met vier organisten, op 25 oktober 2015
Vier organisten begeleidden de dienst de gemeente. Naast Līga Vilmane zijn dat Harry Mast, Gijs van Schoonhoven en Rob Schlebaum.
Zie de foto's.

Bekijk alle foto's
 
Gemeenteavond over het Honhoforgel.

Gemeenteavond over het Honhoforgel.
Op donderdag 22 oktober verzorgden orgelbouwer Hans Reil en organist Līga Vilmane een informatieavond met als thema „Proef het orgel” en dat kon dan ook letterlijk.
Kijkt u naar de foto's.

Bekijk alle foto's
 
Tweede jubileumconcert Honhoforgel, 18 oktober 2015

Tweede jubileumconcert Honhoforgel, 18 oktober 2015
Op 18 oktober had het concert een heel ander karakter dan op 4 oktober. Het orgel treedt meer op de voorgrond. Ook kon u, dankzij een beeldverbinding zien hoe het er op het orgel toegaat wanneer twee organisten daar tegelijk aan het werk zijn. Līga Vilmane en haar collega en vriendin Una Cintiņa toonden samen een muzikaal portret van een aantal apostelen. Ook te merken was hoe het orgel samenklinkt met klavecimbel en de zang van countertenor Jean-Sébastien Beauvais.
Kijkt u naar de foto's.

Bekijk alle foto's
 
Startavond Jeugdwerk 2015

Startavond Jeugdwerk: dropping
Op vrijdag 18 september kwam de jeugd in actie bij de startavond van het jeugdwerk: een dropping. Dit album toont een aantal foto's die daarbij gemaakt zijn.

Bekijk alle foto's
 
Honhoforgelconcert 4 oktober 2015: "Licht"

Honhoforgelconcert 4 oktober 2015. Thema: "Licht"
Concert met als thema “Licht”, waarin optreden het ensemble “Il Canto di Rame” en het vocaal ensemble “Exicon”. Als afsluiting van dit concert klinkt de première van een compositie die Sylvia Maessen speciaal voor deze gelegenheid heeft gecomponeerd.
Gaat u naar de website voor details over het programma.

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 2015

Zondag 13 september was de startzondag van het vormings- en toerustingswerk voor het seizoen 2015/2016. Het was echter ook de start van een belangrijk element in het fusieproces van de Hervormde Gemeente Haaksbergen-Buurse en de Gereformeerde Kerk Haaksbergen: alle kerkdiensten zijn voortaan gezamenlijk, behoudens in het eerste jaar een aantal specifieke.
Het album bevat van het gezamenlijke ontbijt in de Maranathakerk, de wandeling naar de Hervormde kerk die vanaf nu voortaan genoemd wordt: de protestantse kerk, en de kerkdienst.

Bekijk alle foto's
 
Slotbijeenkomst Zusterkring

Slotbijeenkomst Zusterkring.

Na een bestaan van 66 jaar is de Zusterkring opgeheven. Op 8 juli vond de slotbijeenkomst plaats in de Richtershof. Een aantal sfeerfoto's vindt u in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Kerkennacht2015

Fotoalbum Kerkennacht 2015

In dit album staat een aantal foto's van de activiteiten van de Kerkennacht van 2015. Elders op de website (klik hier) staat een verslag.

Bekijk alle foto's
 
Buitengebruikstelling kerk Buurse

Buitengebruikstelling van de hervormde kerk te Buurse
Op 28 december vond de plechtige buitengebruikstelling plaats van de hervormde kerk te Buurse. Een selectie van de foto's die toen zijn gemaakt vindt u in dit album.

Bekijk alle foto's
 
Boek "Een Kerk vol verhalen"

Boek "Een Kerk vol verhalen"

Op 31 oktober 2014 vond de presentatie plaats van het boek over de hervormde gemeente Haaksbergen, "Een kerk vol verhalen". Dit album toont een aantal opnamen van dit evenement, waar de auteur een toelichting gaf, waar de commissie het boek presenteerde, en fragmenten werden voorgelezen afgewisseld met muzikale intermezzo's.

Bekijk alle foto's
 
Rommelmarkt 2013

Rommelmarkt 2013

Op 31 augustus was het weer zover: de jaarlijkse rommelmarkt.
Maar om 9 uur, direct aan het begin van de jaarlijkse rommelmarkt, begon het te regenen. En ook nog wel hard. Desondanks was de animo goed. De netto opbrengst was ongeveer even groot als het vorige jaar.

Hierbij een aantal sfeerfoto's.

Bekijk alle foto's
 
Reisje ouderensoos 2014

Reisje ouderensoos 2014

Onder het tabblad "Nieuws" van de hervormde gemeente treft u een verslag aan. Hier alleen de foto's.

Bekijk alle foto's
 
kerkennacht

Kerkennacht 2013

Dit album toont foto's van diverse activiteiten in de kerkennacht, die de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde kerk samen organiseerden op 22 juni.

Bekijk alle foto's
 
Taizé reis 2013

Taizé reis 2013

U kunt hier een kort verslag van deze jongerenreis lezen.

Bekijk alle foto's
 
Jeugd actie Serious Request

Aanbieden van de opbrengst van de actie van de jeugd voor Serious Request.

Dit album toont opnamen gemaakt bij het aanbieden van de netto opbrengst van de diverse acties die door de jeugd , de leiders van het jeugdwerk en de kindernevendienst zijn ontplooid. Dat bracht bij elkaar €731 op. Deze netto opbrengst is door de diaconieaangevuld tot €1400. Dat is een resultaat dat telt!

Bekijk alle foto's
 
Restauratie hervormde kerk

Restauratie hervormde kerk

Onlangs is de restauratie van de buitenkant van de kerk voltooid, nadat het interieur in 2008 al gerenoveerd werd. De kerkrentemeesters hebben uiteraard toezicht gehouden. Eén van hen, de heer B.G. Knaap, heeft gaande het werk een foto documentatie opgebouwd, zodat goed is te zien hoe het gebouw er voor en na de restauratie uitzag. Hieronder één van de foto's.

Bekijk alle foto's
 
Rustenburg

Foto's van hospice Rustenburg, Zuid Afrika

De foto's tonen opnamen gemaakt door Joke en Ep Huurnink tijdens de periode van hun werk als vrijwilliger van het hospice Rustenburg in Zuid Afrika.

Zie ook hier, hier en hier voor meer informatie.

Bekijk alle foto's