kerkennacht 2017 kerkennacht 2017

Met plezier kijken we terug op een geslaagde Kerkennacht op vrijdag 23 juni j.l.
We begonnen met de opening voor de Pancratiuskerk. Katarina van Bora, de vrouw van Maarten Luther, nodigde ons uit om te luisteren naar haar verhaal over het leven van haar man. Uniek was dat ze dit verhaal in de Rooms katholieke kerk kon vertellen. In de tijd waarin ze leefden, zou dat onmogelijk zijn geweest. Het was een prachtig verhaal waar een groot aantal mensen van heeft genoten.
Hierna trokken we naar de Protestantse kerk waar we in de tuin konden genieten van pannenkoeken door jongeren gebakken en van Syrische hapjes, die door onze Syrische gemeenteleden waren klaargemaakt. Allebei verrukkelijk. Ook hier was een grote opkomst. De vrijwillige bijdrage voor het project van het hospice in Rustenburg in Zuid-Afrika bracht € 277,10 op!
Nadat iedereen verzadigd was, vertelde Estiven
Almehhou, afkomstig uit Syrië, aan de hand van foto’s hoe hun stad er uitzag en hoe zij daar leefden. Ook vertelde hij over hun ervaringen van hun komst en opvang in Nederland. Zeer positief!

Na de mogelijkheid van een rondleiding in de Pancratiuskerk, die in fasen gebouwd is, was er een optreden van jonge musici in de Protestantse kerk. Diederik de Vries speelde gitaar, Nicky en Jessy Kloosterman zongen een lied over hoe het is om een tweeling te zijn en bij Jordy Horck konden we genieten van een prachtig stuk op de bugel. Voor allen was er een prijs.
Na de mogelijkheid van het maken van kaarten of strikken waarbij creatievelingen zich konden uitleven, trokken we naar de Pancratiuskerk voor een optreden van het Pablokoor. Velen hebben genoten van deze enthousiaste zangers.
De avond werd om 22.30 uur afgesloten met een Vesper in de Protestantse kerk waarna er de mogelijkheid was voor een “nazit“. Ook hier werd door velen gebruik van gemaakt.
De voorbereidingscommissie kan met voldoening terugkijken op deze Kerkennacht. In een prima sfeer hebben we in oecumenisch verband het programma voorbereid. De opkomst bij de verschillende activiteiten was zeer goed, op sommige momenten rond de 50 maar ook op momenten van rond de 100 personen! Op onze website staat bij de albums een verzameling foto’s, gemaakt door fotografen uit de beide deelnemende kerken.
Namens de commissie dank ik allen die hebben meegeholpen om deze Kerkennacht 2017 tot een succes te maken! Voor herhaling vatbaar. Op naar 2019!!
Nynke van Genderen

Een album met veel meer foto's van Kerkennacht 2017 vindt u hier.