Basic Life Support Basic Life Support

In de “zorg” beter bekend als BLS en vroeger ook wel als reanimeren omschreven.
Conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad worden cursussen georganiseerd. Daarin worden mensen geïnstrueerd en opgeleid hoe en wanneer en eventueel met behulp van een AED (Automatische Externe Defibrillator) een persoon met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de beste manier kan worden geholpen.
In ieder geval moet het hart worden gemasseerd en moet er beademd worden.
Net zolang tot er professionele hulpdiensten aanwezig zijn en zij de reanimatie overnemen.
De kerkenraad en het College van kerkrentmeesters waren en zijn van mening, dat het noodzakelijk is, dat ook mensen vanuit onze kerk deze opleiding moesten gaan volgen. Immers waar veel mensen bij elkaar zijn kan het zo maar gebeuren, dat iemand hartproblemen krijgt. Direct hulp bieden is dan absoluut noodzakelijk. Dan telt elke seconde.
In best wel veel gevallen bleek deze directe hulp een levensreddende handeling te zijn geweest.
Op zaterdag 18 maart 2017 werd in het Gemeentecentrum door de heer Van der Laan de cursus op een hele prettige en duidelijke wijze gegeven. 10 mensen hebben de cursus gevolgd, met een hele mooie score van 100% geslaagden. Inmiddels zijn aan hen de certificaten uitgereikt.
Daarnaast zijn er verschillende mensen die in de medische zorg werkzaam zijn en daar ook (verplicht) een BLS training hebben gevolgd.
Namens de cursusdeelnemers, Jan Tijink